Hosszú csend után újra hallat magáról az Örökség zenekar, ami persze nem teljesen igaz, hiszen a csapat eddig is rengeteget koncertezett, ráadásul egy sikeres turné van a hátuk mögött. Ez a megállapítás sem teljesen fedi a valóságot, hiszen a turnézáró koncert még hátra van, ami most szombaton - 2015. május 30-án - lesz megtartva az újpesti Ady Endre Művelődési Központban. A zenekar - még, ha mostanában nem is hallottunk felőlük túl sokat - azért elég pörgős időszakon és "némi" átalakuláson is túl van. Ahogy említettem, lassan vége az országjárásnak, miközben vadul készül az új album (16 dallal), frissült a honlap és új "arcok" kerültek a csapatba.


Az elmúlt időszakban hatalmas dilemma előtt állt a zenekar Reni kiválása miatt, hogy maradjon-e a Géczi ErikaMr Basary páros, vagy érkezzen-e egy új hang? A közönség visszajelzései alapján, Erikáék ügyesen pótolták a hiányt, de a csapat mindenáron valami újat, valami mást akart, a hagyományok megtörése nélkül. Ráadásul az is sokáig nyitott kérdés volt, hogy akkor most billentyűs érkezzen, vagy még egy frontember, ugyanis a műsor összeállításánál az utóbbi időben egyre többet vetődött fel olyan régebbi dalok eljátszása is, ahol a zongora, a billentyűs hangzás előtérbe kerülhetne. Tudjuk ugyan, hogy Mr Basary remekül bánik a hangszerrel, de ő mégis csak frontember szerepet tölt be, így került a képbe Kosz Szilveszter.

De nézzük, hogy mi történt közben az énekesi fronton! Ősszel – amikor Reni kivált a zenekarból – számos énekes, zenész és menedzser jelentkezett, hogy tudja pótolni őt, de Renit nem lehet! A zenekar nem is pótolni akart, inkább "csak" újabb csemegét szolgáltatni rajongóinak, de még nem tudták hogyan. Rengeteg kiváló énekest hallgatott meg a csapat, végülis a Glória Singers egyik tagjára, Jelinek Zsuzsára esett a választás, mert vele nagyon működtek azok a "bizonyos" rezgések. Zsu nem pótolni hivatott Renit, hiszen ő is egy önálló egyéniség, inkább ő az a láncszem, ami hiányzott ahhoz, hogy az "ékszer" újra eggyé formálódjon. Így a kérdés, hogy billentyűs, vagy még egy énekes, feleslegessé vált, hiszen mostantól mindketten az Örökség zenekar tagjának vallhatják magukat!


A történet pedig még mindig nem teljes, hiszen Horváth Karcsi, aki nem csak profi basszusgitárosként "üzemelt" a színpadon, hanem "látványelemként" is, sajnos megvált a zenekartól, ugyanis elérkezett életében egy olyan lehetőség, hogy megteremthesse egzisztenciáját. Ő ajánlotta a zenekar figyelmébe Szilva Jánost, aki kétségtelenül szimpatikus fiatal figura. A tehetséges srác, Karcsihoz hasonlóan, szintén nagyon otthonosan mozog a színpadon, ráadásul remekül látja el bőgős feladatát is. Mostantól tehát velük viszik tovább Szabó Mikiék a zenekar örökségét!

A turnézáró koncerten az Örökség együttes a régi nagy slágerek mellett, felvillant jó pár újat is a készülő lemezről, végre a fővárosi rajongók is megismerhetik azokat a zenészeket, akik Nagy Laci (dob), Szabó Miki (gitár), Gulyás Feri (népi hangszerek), Kovács Marci (hegedű), Géczi Erika (ének, gitár) és Mr Basary (ének) mellett a zenekar alappillérévé váltak!

Írta: Fiery

forrás: passzo.hu